Colorado Avalanchen suomalaishyökkääjä Mikko Rantasta saattaa odottaa huimat miljoonabonukset, jos viime aikojen hurja tehovire jatkuu.

Rantanen pelaa tällä hetkellä kolmivuotisen tulokassopimuksensa viimeistä vuotta. Tulokassopimus takaa 21-vuotiaalle suomalaiselle vaatimattoman 894 167 dollarin peruspalkan.

Summa voi kuitenkin nousta parhaimmillaan jopa noin 3,54 miljoonaan dollariin, jos tulokassopimuksen A- ja B-kategorian bonusehdot täyttyvät.

Neljästä eri kohdasta koostuvasta A-kategoriasta Rantanen voi tienata parhaimmillaan yhteensä 850 000 dollaria. Rantanen täytti jo aikaisemmin tällä kaudella kaksi A-kategorian ehtoa, kun hän rikkoi 60 tehopisteen rajan sekä ampui 20 maalia. Näin ollen Rantanen nettosi itselleen jo varmuudella 425 000 dollarin bonuksen.

Kahden viimeisen A-kategorian kohdan täyttymiseksi, Rantasella täytyy olla kauden päätteeksi yli 0,73 tehopisteen pistekeskiarvo sekä hänen täytyy olla Avalanchen kuuden eniten peliaikaa saavan hyökkääjän joukossa.

Nämä ehdot täyttyvät kuitenkin helposti, koska Rantanen on tehnyt tällä kaudella 70 otteluun 75 tehopistettä (25+50), joten hänen pistekeskiarvonsa on peräti 1,07. Nuori suomalainen on myös parhaillaan Avalanchen kolmanneksi eniten peliaikaa kellottanut (18:42) pelaaja Nathan MacKinnon ja Gabriel Landeskogin takana.

B-kategorian bonusehdot ovat simppelit verrattuna A-kategoriaan. Rantasen täytyy olla joko NHL:n maali-, syöttö- tai pistepörssissä kymmenen parhaan pelaajan joukossa, niin hän tienaa huiman 1,8 miljoonan dollarin potin.

Rantanen on tällä hetkellä NHL:n pistepörssin jaetulla 14. sijalla, kun matkaa 10. sijalla majailevaan Blake Wheeleriin on vain kolmen tehopisteen verran.

Lähin top-10 paikka Rantasella on kuitenkin syöttöpörssissä, jossa hän pitää tällä hetkellä hallussaan jaettua 12. sijaa. Hän on vain yhden syöttöpisteen päässä kymmenettä sijaa jakavaan Anze Kopitariin ja John Klingbergiin.

Huomioitavaa on kuitenkin se, että Rantanen on ollut NHL:n eniten tehopisteitä tehnyt pelaaja maaliskuussa, joten nuorella suomalaisella on hyvin nousujohteinen vire päällä viimeistä 12 peliä ajatellen.