Pittsburgh Penguinsin venäläistähti Jevgeni Malkin ei ole liikaa otsikoita kerännyt, vaikka hän on jälleen huimassa iskussa keväällä. Viimeiseen 25 otteluun Malkin on kerännyt käsittämättömät tehot 23+22=45.

Nousujohteinen kausi on nostanut hänet jo NHL:n pistepörssin toiseksi 84 tehopisteellä. Nikita Kutsherov on enää kahden pisteen päässä.

Malkin ei ole koko urallaan saanut suurelta yleisöltä ansaitsemaansa kunniaa, vaikka hän kuuluu maailman parhaimpien pelaajien joukkoon.

Hallitsevan tuplamestarin Penguinsin luottoratsu on voittanut urallaan jo kolme Stanley Cupia ja kahdesti NHL:n pistepörssin. Lisäksi hänet on kertaalleen valittu pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Malkinin huomiota varmasti laskee se, että sentteri tekee kaukalossa töitä Sidney Crosbyn taustalla.

Crosby ja Malkin yhdessä ovatkin kaikki kaikessa Penguinsin menestyksen takana. Kun joukkueessa on samaan aikaan kaksi tämän luokan keskushyökkääjää, ei ole ihme, että pitkiä keväitä vain tulee.

Jälleen joukkue on tämän vuoden puolella alkanut tekemään nousuaan. 28 edellisestä pelistään Pittsburgh on voittanut 20.

Crosby ja Malkin ovat tehneet yhteensä jo 157 tehopistettä. Heidän panoksestaan kolmas mestaruus ei tule jäämään kiinni.