NHL-toimittaja arvioi: Tähän ketjuun Eeli Tolvanen isketään NHL:ssä – tietää karuja uutisia toiselle suomalaiselle!

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Superteinin Eeli Tolvasen uskotaan siirtyvän Jokereiden KHL-kauden päätyttyä hänet viime kesänä ensimmäisellä kierroksella varanneen Nashville Predatorsin vahvuuteen.

Jokerit pelaa parhaillaan toisella pudotuspelikierroksella TsSKa Moskovaa vastaan ja joukkue on ottelusarjassa tappiolla 0-2. Jokereiden urakka voi päättyä aikaisintaan jo ensi tiistaina.

Predatorsin paikallislehti Tennesseanin toimittaja Adam Vingan uskoo, että Tolvanen nähdään NHL:n tämän hetken kärkijoukkueen kokoonpanossa jo runkosarjassa, jos 18-vuotiaan suomalaislupauksen pelit Jokereissa päättyvät ajoissa.

Predatorsin kahteen kärkiketjuun KHL:n pudotuspeleissä viisi maalia iskeneellä Tolvasella ei kuitenkaan ole vielä asiaa Vinganin mukaan.

Filip Forsberg, Ryan Johansen ja Viktor Arvidsson eivät ole iskeneet tehoja samalla tahdilla, kun he ovat olleet erossa toisistaan. Predatorsin ei myöskään kannata erottaa Kevin Fialaa, Kyle Turrisia ja Craig Smithiä, jotka ovat dominoineet vastustajia 26-11 -maalierolla tasakentällisin, Vingan kertoo.

Vingan iskisi Tolvasen Predatorsin kolmanteen ketjuun Ryan Hartmanin ja kaksinkertaisen Stanley Cup -voittajan Nick Boninon rinnalle.

Tolvaselle aukeaisi suoraan paikka pelaavasta kokoonpanosta, koska ruotsalaishyökkääjä Calle Järnkrokin kauden oletetaan olevan ohi loukkaantumisen takia.

Tolvasen nosto kokoonpanoon tietäisi kuitenkin surkeita uutisia Predatorsin toiselle suomalaishyökkääjälle Miikka Salomäelle, jonka Vingan jätti kokonaan pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!