NHL-lupaus teki komeaa historiaa – pystyi ensimmäisenä suomalaisena ällistyttävään rajapyykkiin!

© Kuva: Getty Images

Florida Panthersiin viime kesänä kakkoskierroksella ja numerolla 40 varattu tamperelaislupaus Aleksi Heponiemi on päättänyt upean runkosarjaurakkansa joukkueensa Swift Current Broncosin paidassa viikonloppuna.

Sentteri mätti 57 kamppailussa tehot 28+90=118, joilla irronnee pistepörssin kolmossija. Lopullinen sijoitus sinetöityy sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, kun runkosarjassa pelataan viimeiset taistelut.

Oli sijoitus mikä hyvänsä, teki Ilveksen kasvatti komeaa suomalaishistoriaa. Hänestä nimittäin tuli ensimmäinen suomalainen, joka on takonut WHL:ssä kausikohtaisesti yli 100 pinnaa. Täytyy muistaa, että hyökkääjä ei pelannut kaikkia pelejä, sillä hän edusti esimerkiksi vuodenvaihteessa alle 20-vuotiaiden maajoukkuetta nuorten MM-jäillä.

Swift Current Broncos sijoittui itäisessä konferenssissa toiseksi.

Miska Miettinen