Minnesota Wildin hyökkääjä Zach Parise on kohdannut uransa yhden vaikeimmista kausista. Yli 7,5 miljoonaa dollaria kaudesta ansaitseva amerikkalaishyökkääjä on ollut paljon loukkaantuneena, ja hän on hakenut vauhtia AHL:stä ensimmäistä kertaa sitten työsulkukauden 2004-2005.

Viimeisissä otteluissa on kuitenkin kulkenut. Viimeiset viisi ottelua ovat päättyneet Parisen osalta siihen, että pistetilastoon on karttunut jotain lisää. Perjantain ja lauantain välisenä yönä Vancouver Canucksia vastaan hän viimeisteli Wildin avausmaalin. Wild nappasi 5-2-vierasvoiton ja vankisti asemiaan pudotuspelijoukkueena.

Päävalmentaja Bruce Boudreau näkee nyt Parisessa samoja elementtejä, joita näkyi hänen pelatessa New Jersey Devilsissä: karvausta, kaksinkamppailujen voittamista, sekä maalille menemistä maksaakseen sitä kuuluisaa hintaa.

– Sellainen hän oli Jerseyssä ja samaa olen nähnyt viime aikoina, Boudreau hekumoi.

Minneapolisista kotoisin oleva Parise antoi kehuja myös kapteeni Mikko Koivulle. Heidän välinen kemiansa on toiminut siinä määrin, että Koivulla on myös viiden ottelun pisteputki päällä.

– Hän antaa minulle hienoja syöttöjä sekä pelaa hienosti ja olemme onnistuneet muutaman kerran, Parise kehaisi.

– Olemme jonkun myös missanneet, mutta on ollut hauskaa.