Jokereiden KHL-kausi on ensimmäistä kertaa katkolla torstaina, kun se kohtaa vieraissa puolivälieräsarjan viidennessä ottelussa Moskovan TsSKA:n. Jättiseura johtaa sarjaa 3-1 voitettuaan sarjan molemmat kotipelinsä ja neljännen ottelun Helsingissä.

Viasatin jääkiekkoasiantuntija Antti-Jussi Niemi näkee, että Jokereilla on edellytykset voittaa ja venyttää sarja lauantaille.

– Fakta on se, että nyt on edessä pakkovoitto. Jokerit näytti sarjan ensimmäisessä kotipelissä, että joukkueesta on niissä tilanteissa voittamaan. Nyt vaaditaan vähintään samanlainen esitys. Vähempi ei riitä, Niemi linjaa.

Jokerit oli sarjan kahdessa ensimmäisessä pelissä Moskovassa liian passiivinen, eikä tämä saa toistua.

– Näytti siltä, että Jokerit lähti välttämään tappiota, eikä niinkään hakemaan voittoa. Toivottiin, että saadaan yksi pomppu, josta tulee maali. Jännitettiin niin yksilö- kuin joukkuetasollakin. Vastustaja toki oli todella väkevä, Niemi näkee.

Karri Rämö on ollut loistava kahdessa viime pelissä, ja samalla tasolla jatkaminen on käytännössä pakollista.

– Kuka maalilla ikinä pelaakaan, niin hänen täytyy olla todella hyvä. Myös se, mikä on ollut Jokereiden vahvuus koko kauden, on puolustusalueen puolustuspeli. TsSKA ei saa päästä vapaille paikoille. Samalla hyökkäyksessä pitää olla rohkeutta ja uskallusta, että vastustaja saisi vaikka jäähyjä, Niemi opastaa.

Helsinkiläisjoukkue marssitti viime peliin todella varamiehisen kokoonpanon, jossa esimerkiksi Tomi Mäki ja Petteri Wirtanen pelasivat puolustajina. Nyt helpotusta tulee, kun Jesper B. Jensen palaa yhden ottelun pelikiellon jälkeen kokoonpanoon.

Niemi toivoisi näkevänsä illalla muitakin palaajia alakertaan.

Matt Gilroyn puuttuminen on näkynyt todella raa’asti ylivoimassa. Toivottavasti hän pelaisi, sanoo Niemi.

Antti-Jussi Niemi toimii illalla Viasatin ja Viaplayn ottelulähetyksessä kommentaattorina. Ottelun selostaa Tero Kainulainen. Lähetys alkaa Viasat Jääkiekko -kanavalla ja Viaplayssa kello 18.25.

Muokattu 22.3. klo. 16.43: Korjattu, että ottelun selostaa Tero Kainulainen, eikä Antti Mäkinen, kuten aiemmin artikkelissa luki.