Washington Capitalsin tähtivahti Braden Holtbyn ajat NHL:n huipulla ovat nykyään pelkkä muisto vain.

Holtby oli viime yönä tolppien välissä, kun Capitals hävisi suvereenisti Anaheim Ducksille lukemin 0-4.

28-vuotias kanadalaisvahti päästi ottelun ensimmäisen 26 minuutin aikana Ducksin yhdeksästä laukauksesta kolme selkänsä taakse, jonka seurauksena Holtbyn ilta päättyi pettymykseen ja kakkosvahti Philipp Grubauer kutsuttiin maalille.

Holtbyn viimeaikainen vire on ollut suorastaan karmivaa luokkaa. Hänet on vaihdettu viimeisen kuuden pelin aikana peräti kolme kertaa pois tolppien välistä. Yhteensä hänet on otettu tällä kaudella jopa seitsemän kertaa kesken pelin pois maalilta. Kaikki seitsemän kertaa ovat tapahtuneet vieraspeleissä.

Rumaa luettavaa on myös se, että Holtbyn ollessa maalilla, Capitals on voittanut vain yhden pelin edellisestä kahdeksasta koitoksestaan.

Yli kuuden miljoonan dollarin palkkaa nauttivan kanadalaisen torjuntaprosentti on tältä kaudelta 47 pelin jälkeen surkea 90,7 ja päästettyjen maalien keskiarvo 3,03. Tilastoihin on tullut suuri tiputus aikaisempiin vuosiin nähden, koska viime kaudella hänen torjuntaprosentti oli 92,5 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,07.

Yksi älyttömimmistä tilastoista on kuitenkin se, että viime kaudella yhdeksän nollapeliä torjunut kauden 2015-16 Vezina-voittaja (NHL:n paras maalivahti) ei ole torjunut vielä yhtään nollapeliä tällä sesongilla.

Capitalsin kakkosvahti Grubauer on pelannut tällä kaudella loistavalla torjuntaprosentilla 92,2 ja 2,36 päästettyjen maalien keskiarvolla. Jos Holtbyn nykyinen vire jatkuu, ei olisi ihme jos Grubauer toimisi aloittavana maalivahtina, kun Capitalsin pudotuspelit alkavat.