Minnesota Wildin suomalaistähden Mikael Granlundin NHL-kausi on ollut melkoista aaltoilua. Juuri nyt on valitettavasti menossa aallonpohja.

Kauden alussa Granlund pelasi 14 ottelua niin, että teki vain yhden maalin. Tämän jälkeen kaksi peliä toivat tehot 2+1 ja 2+0.

Näiden jälkeen Granlund pelasi viisitoista ottelua, joissa teki vain kaksi maalin. Ja jälleen pisteet tulivat tämän jälkeen ryppäässä: kaksi peliä, joissa tehot 1+1 ja 3+0.

Tammikuussa Granlund oli tehokkaan tasainen: yhteentoista otteluun mukava saldo 4+9=13. Kunnes tammikuun lopusta alkoi taas pitkä kuiva jakso: peräti yksitoista ottelua ilman maalia.

Ja, ”luonnollisesti” kolmessa seuraavassa ottelussa Granlund takoi kahdesti tehot 2+2, eli yhteensä kahdeksan tehopistettä.

Ja mitäs siitä seurasikaan: Maaliton maaliskuu. Gralund teki edellisen maalinsa, toisessa mainitussa tehot 2+2 tuoneessa ottelussa, helmikuun 27. päivänä St. Louis Bluesia vastaan. Nyt Granlund on jälleen pelannut peräti kaksitoista ottelua tekemättä maalia. Mikä jopa huolestuttavampaa, seitsemässä edellisessä ottelussa Granlund on saanut kasaan vain kaksi syöttöpistettä.

Granlundin koko kauden tehot ovat mukavat, 70 ottelussa 19+40=59. Mutta, mikä erikoista, pisteet ovat syntyneet suurissa ryppäissä, ja vastaavasti kuivat kaudet ovat kestäneet tuskastuttavan pitkään.

Wildin leirissä toivotaan kädet ristissä, että pudotuspeleihin Granlundille osuisi taas kunnon pistesuma.