Lahden Pelicansin taival Liigassa päättyi lauantaina, kun se suli pahemman kerran pudotuspelien avauskierroksen kolmannessa osassa SaiPaa vastaan. Kotijoukkue voitti Lappeenrannassa ensimmäisen jatkoerän maalilla numeroin 3-2, ja eteni puolivälieriin.

Ahti Oksasen vanhanaikaisen päätteeksi syntynyt häkki päätti Pelicansin kauden tavoin myös päävalmentaja Petri Matikaisen ajan Lahdessa. Huippumenestys jäi lopulta kokematta, sillä lahtelaiset eivät päässeet maailmanmestarivalmentajan opein lopulta puolivälieriä pidemmälle.

Keväällä 2016 HIFK pisti lahtelaiset lauluun puolivälierissä voitoin 4-2, viime keväänä KalPa oli puolestaan samassa vaiheessa parempi voitoin 4-1.

Matikaisen aika oli siis ainakin menestystä tuijottamalla laskusuhdanteinen. Se ei kuitenkaan ole täysin ex-luotsin moka, sillä esimerkiksi kauden 2016-17 ykkösketju Antti ErkinjunttiJuhani TyrväinenVili Sopanen romuttui, lisäksi pois lähtivät ajan saatossa mm. Ryan Potulny, Justin Hodgman, Vadim Pereskokov, Borna Rendulic ja Joel Mustonen.

Ilta-Sanomat oli kysynyt haastattelussaan, että minkälaista henkilökohtaista nälkää menestyksen kiertäminen jätti Matikaiselle.

– Jätti tietenkin, mutta täytyy olla myös realisti. Sinne päästäkseen kaikkien asioiden on toimittava ja se on jopa vähän onnesta kiinni. Tänä vuonna kävi vähän niin, että joukkuetta nuorennettiin, Matikainen mietti.

– Ne puheet eivät ihan pitäneet, että tämä olisi ollut kolmen vuoden projekti. Tämä oli kaksi plus yksi tietyllä tavalla, sillä se muuttui matkalla. Totta kai omistajaportaan muutokset, eli toimitusjohtajan ja urheiluportaan muutokset vaikuttivat, sillä nehän päättävät, kenellä ne hillot on, Leijonien peräsimessä maailmanmestaruuden toukokuussa 2011 voittanut luotsi muotoili.

Mutta vaikka kirkkain menestys jäi uupumaan, vaikutti Matikainen olevan kaikkinensa tyytyväinen.

– Silti pystyttiin urheilemaan sillä tavalla, että oltiin playoffseissa ja olen siihen tyytyväinen. Ketään kohtaan ei jäänyt mitään hampaankoloon. Lähden pystypäin ja kaikki on tehty, mitä osaan. Kaikki on annettu ja sydän on ollut mukana, Matikainen mietti.

Ilta-Sanomien jutun voit kokonaan lukea klikkaamalla tätä.