Torstain Liiga-kierroksella Mikkelin Jukurit pelasi kauden viimeisen ottelunsa Ikiomalla, kun vieraaksi saapui hallitseva Suomen mestari Tampereen Tappara. Jännittävien vaiheiden jälkeen Jukurit joutui tyytymään 3-4 jatkoaikatappioon, kun Kristian Kuusela ujutti kiekon Sami Rajaniemen patjojen ohi.

Tuomarit eivät kuitenkaan olleet varmoja ratkaisuosuman puhtaudesta, joten apua haettiin videolta. Kotijoukkue oli valmennusjohtoa myöten luonnollisesti maalin hylkäyksen puolella, mutta puhelun jälkeen tuomari näytti keskiympyrään ja ottelu päättyi.

Liigan otteluraportissa ihmetystä herättää Jukureille tuomittu 20 minuutin joukkuerangaistus epäurheilijamaisesta käytöksestä, joka annettiin Kuuselan maalin jälkeen. Syytä ei Ikioman yleisölle paljastettu, mutta ilmeisesti päävalmentaja Risto Dufvan käytös ei miellyttänyt tuomaristoa.

Ottelun jälkeen pelaajakäytävällä päävalmentajan kovaääninen ihmetys ylitti muun puhesorinan. Hän kertoi, että näytti peukkua katsomossa istuneelle vaimolleen, kun kuuluttaja toivotti yleisölle hyvää naistenpäivää. Tuomarit huomasivat päävalmentajan eleen ja antoivat rangaistuksen.

– Miten siitä voi tulla penalttia, Dufva kysyi paikalla olleilta.

Päävalmentajan ympärillä pyörineet henkilöt pohtivat, että peukutus tulkittiin kannanottona tuomareiden ratkaisuun.

Liiga ei ole kommentoinut tapausta.

Jukurit päättää kautensa tänään Lappeenrannassa SaiPaa vastaan.

 

 

 

 

Sami Ikonen, Mikkeli