Liigan jumbosijalle jäänyt Vaasan Sport on saanut valmistautua rauhassa ensi kauteen. Joukkueen kokoonpanon rakentaminen on hyvässä vauhdissa, ja seura tiedotti keskiviikkona, että se julkaisee pian kaksi uutta pelaajahankintaa.

Odotettavissa ei ole välttämättä todellisia Liiga-tähtiä, sillä Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsän mukaan, seuran taloustilanne on vaikuttanut merkittävästi sopimusneuvotteluissa. Jämsä oli kuitenkin sitä mieltä, että joukkue on löytänyt nälkäisiä ja näytönhaluisia kiekkoilijoita.

– Olemme hakeneet oikean ikähaarukan pelaajia, sellaisia joilla on vielä selkeästi suunta ja tavoitteet edessäpäin. Toinen tärkeä kriteeri on ollut, että tänne saapuvat pelaajat pystyvät toteuttamaan nykyjääkiekon lainalaisuuksia. Toki meidän resurssit sanelevat tiettyjä ehtoja, joten myös se on vaikuttava tekijä, Jämsä selittää Sportin sivuilla.

Sport ei ole kiinnittänyt vielä yhtään maalivahtia kaudelle 2018-2019. Suunnitelmat ovat kuitenkin selvät.

– Maalivahtiosastolle olemme hakeneet mahdollisimman hyvää kolmen maalivahdin yhdistelmää, jossa yksi kantaa päävastuun A-junioreissa ja kaksi muuta vastaavat lähtökohtaisesti edustusjoukkueen peleistä ja lähtevät samalta viivalta kilpailemaan peliajasta.

Jämsä paljastaa vielä, että seura pysyy valppaana pelaajamarkkinoilla ja toivoo vahvistavansa ryhmää myös kauden aikana.