Eilen illalla Helsingin Jokerit varmisti jatkopaikan KHL:n pudotuspelien kahdeksan parhaan joukkoon, kun se katkaisi ottelusarjan Sotshia vastaan 4-1. Siitä huolimatta narrilauma oli lännen joukkueista viimeinen jatkoon pääsijä, kun Lokomotiv, SKA ja TsSKA jättivät avausvastustajansa voitoitta.

Itäisessä konferenssissa tilanne on ollut täysin toisenlainen, kun jokainen siellä pelaava joukkue on voittanut vähintään yhden ottelun. Kierroksen ehkä jännittävin kamppailu käydään Erkka Westerlundin luotsaaman Salavat Ufan ja Avangard Omskin välillä. Maalirikas sarja on jatkunut tasaisissa merkeissä, ja voitot ovat nyt Ufan hyväksi 3-2.

Ufa voitti tänään vieraaksi saapuneen Omskin maalein 2-1. Ottelun suurin sankari oli kotijoukkueen ykkössentteri ja Leijonien olympiajoukkueeseen kuulunut Joonas Kemppainen, joka teki Ufan molemmat maalit.

Kemppaisen avausosuma syntyi kahden miehen ylivoimalla. Maalilla odottanut kajaanilainen ohjasi kiekon taidokkaasti maaliin. Voit katsoa osuman Ufan twitter-tililtä tai klikkaamalla tästä.

Ottelun voittomaalissa Kemppainen antoi näytteen maalivainustaan ja käytti maalivahdin harhailun hyväksi. Veskari ei huomannut, että kiekko oli edelleen suomalaishyökkääjällä, eikä ehtinyt pelastamaan tilannetta, kun kiekko päätyi häkkiin. Suorituksen näet täältä.

Maalirikkaassa sarjassa Kemppainen on tehnyt yhteensä 3+3 tehopistettä. Hänen kanssaan samassa ketjussa pelaava Teemu Hartikainen on tehnyt kaksi maalia ja kerännyt viisi syöttöä.

Ottelusarja on katkolla ensimmäistä kertaa maanantaina, kun Ufa matkaa Omskin kotiluolaan.