Helsingin IFK:lle maaliskuun viikon alut ovat alkaneet jännityksellä. Viime viikolla jännitys oli itseaiheutettua, kun Juhani Tyrväinen sai paljon puhutusta tempustaan Kärppiä vastaan kuuden ottelun pelikiellon.

Tänään maanantaina seura ja sen kannattajat saavat kuitenkin pelonsekaisin tuntein odottaa Joonas Raskin mahdollista pelikieltoa täysin tahattomasta tilanteesta.

Lauantain Ässät-ottelussa Rask luisteli vastustajan maalin takaa kohti kulmavääntöä, kunnes hyökkääjän jalka osui ottelun toiseen päätuomariin, joka kaatui jäänpintaan osuman seurauksena.

Liiga on aikaisemmin suhtautunut ankarasti pelaajien kontakteihin tuomareiden kanssa, mutta Raskin täysi tahattomuus tilanteessa ei todellakaan ole pelikiellon arvoinen suoritus.

Videotallenteelta näkee, kuinka Rask tekee rytminmuutokseen lähtiessään maalin taakse. Juuri samaan aikaan hetken lähes paikoillaan seissyt tuomari ottaa takaperin luistellessa potkun kohti Raskia. Hyökkääjällä on katse pelitilanteessa, mutta lähtee silti tekemään painonsiirtoa poispäin tuomarista.

Tästä huolimatta kontakti tapahtuu ja tuomari pyllähtää jäähän. Porilainen otteluvalvoja Pertti Juhola vei asian jatkokäsittelyyn, vaikka rangaistusta Raskille ei tilanteesta vihelletty.

Jos Liigan kurinpito päättää tällaisesta tilanteesta ottaa yhden HIFK:n avainhyökkääjistä pois pudotuspelien ensimmäisistä otteluista, on päätös vitsi, joka ei HIFK-leirissä naurata.

Katso video tilanteesta tästä linkistä!