Hyökkääjä Patrik Laine on juuri tällä hetkellä huikeassa maalivireessä.

Winnipeg Jetsin suomalaistähti on viimeistellyt jo kuluvalla kaudella uskomattomat 33 maalia, kun runkosarjaa on jäljellä vielä reilu kuukausi. Viimeiset kaksi osumaa hyökkääjä iski perjantaina, kun Jets kaatoi Detroit Red Wingsin maalein 4-3.

Laine on vasta 19-vuotias pelaaja, joten hänet lasketaan NHL:n tilastoissa teini-ikäisten pelaajien joukkoon. Alle 20-vuotiaiden kaikkien aikojen NHL:n maalitilastossa Tappara-kasvatti on nyt jo jaetulla kuudennella sijalla. Aiemmin alle 20-vuotiaana ainoastaan viisi pelaajaa on pystynyt tekemään NHL:ssä enemmän maaleja kuin Laine.

Suomalaistähti on vajaan kahden kauden aikana viimeistellyt 69 osumaa, joka on täysin sama maalimäärä, mihin Steve Yzerman kykeni omalla urallaan alle 20-vuotiaana. Kaikkien aikojen kovin maalintekijä teini-ikäisenä NHL:ssä on ollut Jimmy Carson, joka tykitti käsittämättömät 92 maalia.

2000-luvulla kovempaan suoritukseen on pystynyt vain Sidney Crosby. Runkosarjaa on kuitenkin jäljellä vielä reilu kuukausi, joten Laine voi nousta tässä tilastossa 2000-luvun ykköseksi.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Patrik Laine of the @NHLJets scored twice to move into a tie with Steve Yzerman for the sixth-most goals in NHL history by a teenager. #NHLStats #DETvsWPG