Kaksinkertaisen olympiamitalisti ja kolminkertaisen MM-pronssimitalisti Jussi Jokisen kuluva kausi NHL:ssä on ollut todella poikkeuksellinen. Hiljattain Columbus Blue Jacketsista lähteneelle suomalaiskonkarille Vancouver Canucks on jo kauden neljäs joukkue.

Ennen noita hän pelasi Edmonton Oilersissa ja Los Angeles Kingsissä. Tämän kauden 46 ottelussa tehoja on syntynyt vaatimattomasti 1+6=7.

Esimerkiksi Los Angelesissa Jokinen pääsi hommiin kiinni mainiosti. Hän oli odotetunlainen palanen pelaten normaalin roolin, eli nelosketjun lisäksi myös yli- ja alivoimalla. Kalajoelta lähtöisin oleva hyökkääjä oli itsekin ihmetellyt kohtaloaan NHL.comin suomenkielisen sivuston mukaan.

Taival Kingsissä päättyi 18 ottelun jälkeen. Tuo on enemmän kuin missään muualla, sillä sekä Edmontonissa että Columbuksessa pelejä kertyi vyölle.

– Jostain syystä jouduin sivuraiteelle, vaikka koen, että suoriuduin roolista, joka minulle annettiin. Viisi tehopistettä oli niillä nelosketjun minuuteilla mielestäni myös ihan hyvä suoritus, Jokinen kommentoi viitaten LA:ssa tekemiin pisteisiin 1+4.

Nyt Jokisella on taas alkamassa uusi arki, Vancouverissa. Jos Canucks ei mitään ilmiömäistä kiriä tee, päättyy kausi runkosarjaan.