Juhamatti Aaltoselle onnistunut debyytti Sveitsin suurseurassa – pistetili auki ja syöttö voittomaaliin!

© Kuva: Getty Images

Helmikuun puolivälissä sveitsiläiseen suurseuraan SC Berniin siirtynyt suomalaishyökkääjä Juhamatti Aaltonen pääsi irti eilisessä ottelussa HC Davosia vastaan. Ottelu oli miehelle ensimmäinen virallinen runkosarjaottelu Bernin väreissä.

Joukkueen suomalainen päävalmentaja Kari Jalonen antoi Aaltoselle välittömästi luottoa, kun hän sijoitti maailmanmestarin kakkosketjuun Tristan Scherweyn ja Gaetan Haasin vierelle. Aaltonen kiitti ja avasi pistetilinsä syöttämällä voittomaaliksi jääneen 1-0 maalin.

Aaltonen oli läpi ottelun vaarallinen Davosin päädyssä ja haki maalia ahkerasti. Neljästi laukonut hyökkääjä ei kuitenkaan onnistunut kasvattamaan saldoaan, joten debyyttimaali jäi odottamaan seuraavaan kertaan. Jääaikaa hän kellotti yhteensä 15:43.

Bernin toinen suomalaispelaaja Mika Pyörälä jäi pisteittä.

Bern johtaa National liigaa kymmenen pisteen erolla toisena olevaan Zugiin.