Winnipeg Jets on saanut nauttia myös tällä kaudella joukkueen nuoren maalitykin Patrik Laineen onnistumisia. Seura on lähestymässä ensimmäisiä pudotuspelejä kolmeen vuoteen, ja siitä iso kiitos kuuluu Suomen maalitykille, joka on 19-vuotiaana noussut maalipörssin toiselle sijalle.

Jets oli onnellisten tähtien alla, kun se sai kesän 2016 varaustilaisuuden lottoarvonnassa toisen varausvuoron. Toronto Maple Leafs nappasi odotetusti Auston Matthewsin, josta kaavaillaan joukkueen kivijalkaa vuosiksi eteen päin. Jets voi tehdä samoin Laineen kanssa.

Laineen idoli Aleksandr Ovetshkin muutti NHL:ään saapuessaan Washington Capitalsin kelkan toisin päin. Venäläinen supertähti on yksi suurista syistä, miksi Capitals ei enää kuulu sarjataulukon häntäpäähän, vaan on menestynyt viime vuosina runkosarjassa.

– Capitalsin organisaatio ei ollut kokenut paljoa menestystä, mutta kun nuori Ovi saapui tekemään maaleja, pian joukkue alkoi voittamaan, Jetsin laituri Matheau Perreault kertoi NBC:lle.

Perreault näki läheltä, miten Ovetshkin muutti Capitalsia, kun hän pelasi samassa seurassa vuodet 2009-2013.

– Joukkueesta tuli vuosiksi huikea. Sen tuntee, kun pudotuspelien ulkopuolelle jäävä joukkue muuttuu yhden nuoren maaleja tekevän pojan ansiosta. Joukkue alkaa taas voittamaan. Uskon, että Laineen avulla Winnipegistä kasvaa domivoiva joukkue vuosiksi eteen päin.

Laineen valmentaja on erittäin onnellinen, että joukkueessa pelaa huippulupaus, jonka parhaat pelivuodet ovat vielä kaukana edessä.

– Numerot, mitä Laine tuottaa ovat vakuuttavia minkä ikäiselle pelaajalle tahansa. On erittäin jännittävää nähdä 19-vuotiaan tekevän tuollaista tulosta, koska hänellä on vielä paljon opittavaa NHL:stä. Ajan myötä hän kasvaa vahvemmaksi ja alkaa olla vaarallisempi maalin edessä, Paul Maurice kommentoi.

Päävalmentaja odottaa, että Laineen peli kokee tulevaisuudessa isoja muutoksia lisääntyvän vastuun myötä.

– Jossain vaiheessa, ”Patty” alkaa pelaamaan 20 minuuttia otteluissa. Ei ehkä vielä 19-vuotiaana, mutta kun niin tapahtuu, hän joutuu pelaamaan paljon A-ryhmiä vastaan. Ei tule olemaan helppoa tehdä maaleja kuten Ovetshkin, kun vaihdat ketjua ylemmäksi ja alat pelaamaan enemmän vastustajan huippuja vastaan.