KHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen avausottelussa Jokereiden peli yski, mutta kaksi edellistä kamppailua ovat olleet helsinkiläisten näytöstä. Sunnuntaina Sotshi kaatui Helsingissä lukemin 7-2 ja tiistaina samat lukemat olivat taululla Sotshissa.

Pitkään näitä voittoja ei Jokerit-leirissä voida juhlia, sillä neljäs koitos on edessä jo tänään keskiviikkona. Peli on taas nolla nolla ja keskittyminen ei saa herpaantua hetkeksikään.

– Voiton jälkeen on aina helpompaa, mutta on siinä aina omat haasteensa pelata kahtena iltana peräkkäin. Joskus on täysi työ saada ravintoa sisään ja lepoakin pitäisi saada. Mutta toisaalta kyseessä ovat kundit, jotka ovat tällaiseen urallaan tottuneet, Jokereiden ex-kapteeni Ossi Väänänen tietää.

Väänäsen mielestä pelipaikka suosii tällä kertaa myös vierasjoukkuetta, sillä entisen Leijona-puolustajan mukaan Sotshi on yksi KHL:n parhaista paikoista pelata.

– Muistan omalta uraltani, että Sotshi oli valopilkku pitkällä vieraskiertueella sen jälkeen kun oli ollut parissa synkemmässä paikassa. Se oli henkinen breikki, kun pääsi paikkaan, jossa kaikki fasiliteetit olivat hallia myöden viimeisen päälle, Väänänen painottaa.

Mikäli Jokerit voittaa tänä iltana, niin sarja on ensimmäistä kertaa katkolla perjantaina Helsingissä.

Kello 18.30 alkava Sotshin ja Jokereiden välinen ottelu näkyy suorana lähetyksenä osoitteessa viaplay.fi ja sen parhaat palat ovat nähtävissä osoitteesta viasport.fi.