Jarmo Kekäläinen teki sen jälleen – Jussi Jokisen kauppaaminen yksi kauden parhaista diileistä

NHL-seura Columbus Blue Jacketsin GM (toimitusjohtaja) Jarmo Kekäläinen on jälleen osoittanut olevansa yksi sarjan parhaista ammatissaan. Aikaisemmin muun muassa Artemi Panarinin hankkimisen organisoinut suomalainen teki viime helmikuussa kaupan, joka on myös osoittautunut ehkä jopa odotettua paremmaksi.

Kun NHL:n siirtoikkuna oli sulkeutumaisillaan helmikuussa, Kekäläinen solmi Vancouver Canucksin kanssa vaihdon, jossa Columbukseen matkasi itävaltalainen kiekkoikoni Thomas Vanek. Kanadalaisseura sai vastineeksi suomalaisen Leijonapelaaja Jussi Jokisen ja 23-vuotiaan prospektin Tyler Motten.

Kekäläinen voi taputtaa itseään selkään, kun hänen ei tarvinnut luopua yhdestäkään varausvuorosta saadakseen kokeneen pisterohmun. Hän ei myöskään löytänyt enää käyttöä Jokiselle, kun hän oli passittamassa tätä AHL:ään ennen kauppaa. Motten tulevaisuus on vielä auki ja voi edelleen kasvaa hyväksi NHL-peluriksi, mutta jos kaupan voittaja pitäisi päättää, olisi Kekäläinen useiden asiantuntijoiden valinta.

Vaikka Jokinen on pärjännyt uudessa seurassaan varsin onnistuneesti, on Vanek tehnyt vielä vakuuttavampaa tulosta. Veteraanihyökkääjä on sopeutunut todella hyvin uuteen ympäristöön, sillä hän on tehtaillut 15 ottelun aikana tehot 7+7. Suurin saavutus nähtiin tiistaina, kun Vanek tykitti hattutempun Edmonton Oilersin verkkoon.

Samalla Columbus on voittanut viimeisestä 13 ottelusta peräti 12 ja matkaa huhtikuun alussa alkaviin pudotuspeleihin erittäin isolla todennäköisyydellä.

– Vanek on ehkä yksi parhaista ylivoimapelaajista NHL:ssä. Hän on tasainen maalintekijä ja tuo lisää hyökkäysvoimaa joukkueeseen, Kekäläinen kommentoi helmikuussa CBC:lle.