Venäläistähti Ilja Kovaltshuk on lähteiden mukaan saapumassa ensi kaudella takaisin NHL:ään viiden KHL:ssä vietetyn vuoden jälkeen.

Kovaltshuk on ilmoittanut haluavansa vain yhtä asiaa, Stanley Cup -mestaruutta. Näin ollen moni alemman kastin NHL-seura voi heittää jo nyt hyvästit meritoituneesta venäläistähdestä.

Kovaltshukille oikean paikan löytäminen NHL:stä on kuitenkin suuri haaste, koska kovin monella NHL:n huippuseuralla ei ole palkkakatossa tilaa ottaa mahdollisesti kallista sopimusta haluavaa 34-vuotiasta hyökkääjää riveihinsä.

”Kiekkoraamatuksi” tituleeratun kiekkolehden The Hockey Newsin toimittaja arvioi Ryan Kennedy Kovaltshukin yhdeksi potentiaaliseksi suunnaksi Florida Panthersin.

– Kun katson ketä senttereitä heillä on – nuoria kavereita. Kun laitat Kovaltshukin samaan kenttään esimerkiksi Aleksander Barkovin tai Vincent Trocheckin kanssa, ajattelet heti, että se olisi seksikästä, Kennedy hekumoi THN:n podcastissa.

Kennedy nosti kuitenkin omaksi ykkössuosikiksi Kovaltshukin saajaksi tähti vilisevän Dallas Starsin. Myös Los Angeles Kingsin ja Washington Capitalsin uskottiin olevan potentiaalisia kohteita venäläistähdelle.

New York Islandersin nimi pyöri myös keskusteluissa, mutta siellä suuri vaikuttava tekijä Kovaltshukin tuloon on supertähti John Tavaresin tilanne. Jos Tavares haluaa jatkaa Islandersissa vielä tämän kauden jälkeen, joukkue olisi paljon kilpailukykyisempi ensi kaudella. Kennedy asettaisi Kovaltshukin kuitenkin mielummin teinisensaatio Matthew Barzalin rinnalle kuin Tavaresin.

THN:n toinen toimittaja Matt Larkin tyrmäsi kuitenkin välittömästi Kennedyn ajatuksen Kovaltshukin siirtymisestä Islandersiin.