Ensin Crosby ratkaisi, sitten McDavid – suomalaisvahdin paluu NHL:ään on ollut haasteellinen

© Kuva: Getty Images

New York Islanders koki helmi-maaliskuun vaihteessa kovia, kun joukkueen maalivahti Thomas Greiss loukkaantui ja sen piti hakea korvaajaa farmisarja AHL:stä. Greissin tilanne avasi suomalaiselle torjujalle Christopher Gibsonille oven NHL:ään ja mahdollisuuden osoittaa jälleen kykynsä Islandersin valmennusjohdolle.

AHL-seura Bridgeport Sound Tigersin maalilla torjunut Gibson nostettiin NHL:ään lähes kahden vuoden tauon jälkeen. Hän pääsi tositoimiin ensimmäisen kerran viime sunnuntaina, kun vastaan asettui Pittsburgh Penguins. Kauden ensimmäinen ottelu NHL:ssä ei päättynyt suomalaisella onnistuneesti, kun Pittsburghin supertähti ja NHL:n kansikuvapoikana toiminut Sidney Crosby ratkaisi ottelun upealla jatkoaikamaalilla.

– Näin Crosbyn lähestyvän kaksi vastaan yksi -tilanteessa. Se oli jännittävää, Gibson kommentoi ottelun jälkeen.

Viime yönä Gibson aloitti Islandersin maalilla Edmonton Oilersia vastaan. Tilanne oli suomalaisveskarille  Pittsburgh-ottelun tavoin haastava, kun hänen piti pimentää Oilersin tähtipelaaja ja Crosbyn kanssa maailman parhaan pelaajan tittelistä tappeleva Connor McDavid.

Ottelu venyi jälleen yliajalle, mutta tällä kertaa voittomaalikilpailuun asti. Gibson ei onnistunut tehtävässään ja joutui jälleen nyörtymään eliittipelaajan edessä, kun McDavid ujutti voittomaalin komeilla veiveillä maaliin.

Kova vastus myös kolmanteen otteluun

Jos Greiss ei ole pelikuntoinen, Gibson voi pelata seuraavan ottelunsa ensi viikolla, kun Islanders pelaa kolme ottelua neljän päivän aikana. Näistä peleistä kaksi on Washington Capitalsia vastaan, jonka ehdoton ykköstähti on Aleksandr Ovetshkin.

Ensin Crosby, sitten McDavid ja kolmantena Ovetshkin. Gibson kohtaa kolmessa ensimmäisessä ottelussaan sarjan suurimmat pelaajat.

Oilers-tappion myötä Islandersin tappioputki kasvoi kahdeksaan perättäiseen otteluun. Viimeiset pudotuspelipaikat ovat karanneet jo kahdeksan pisteen päähän.

 


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!