Edmonton Oilersin kapteeni ja johtotähti Connor McDavid pelaa jälleen kerran ilmiömäistä kautta.

McDavid takoi tehot 1+2, kun Oilers hävisi Anaheim Ducksille jatkoajan jälkeen lukemin 4-5.

20-vuotias megatähti on mättänyt tällä kaudella 76 peliin 39 maalia ja 99 tehopistettä. Hän johtaa NHL:n pistepörssiä jo komealla neljän pisteen erolla toisena olevaan Nikita Kutsheroviin.

Huomioitavaa on se, että McDavidin tehopisteisiin ison loven tuo Oilersin umpisurkea ylivoima, joka on ollut tällä kaudella NHL:n huonointa.

McDavid on 15 ylivoimapisteellään NHL:n jaetulla 98. sijalla tehtyjen ylivoimapisteiden pörssissä. Häntä enemmän ylivoimatehoja ovat tehneet muun muassa Erik Haula (18), Rasmus Ristolainen (18) sekä kuusi muuta suomalaiskiekkoilijaa.

McDavidin dominoinnista kaiken kertoo se, että hän on tehnyt tällä kaudella peräti 79 tehopistettä tasakentällisin, mikä on ylivoimasesti enemmän kuin kenelläkään muulla pelaajalla. Toiseksi eniten tasakentällisin tehopisteitä on tehnyt Colorado Avalanchen tähtihyökkääjä Nathan MacKinnon, jolla niitä on kasassa 62.

Edellisen kerran huiman tasakentällisin tehdyn 80 tehopisteen rajan rikkoi Henrik Sedin, joka summasi kaudella 2009-10 yhteensä 82 pistettä tasakenttällisin. Vain yksi pelaaja on pystynyt rikkomaan 70 tasakentällisin tehdyn pisteen rajan viiden viime vuoden aikana: McDavid viime ja tällä kaudella.

NHL

@NHL
The hand-eye on @cmcdavid97 is just very, very good. #ANAvsEDM