Ruotsin pääsarjassa sekä miesten että naisten jääkiekossa pelaavan Luleå HF:n pitkäaikainen yhteistyökumppani, talonrakennusalan yritys Älvsbyhus on tehnyt linjauksen, jonka myötä se myöntää saman suuruisen rahallisen tuen sekä miesten että naisten edustusjoukkueille.

Älvsbyhusin toimitusjohtaja Kent Johansson kannustaa muita yrityksiä tekemään samoin.

– On aika toimia, jotta naisammattilaiskiekkoilijoilla olisi hyvä jokapäiväinen elämä. Ei ole reilua, että naisten ja miesten erot ovat niin suuria kuin ne tänä päivänä ovat, Johansson sanoo yrityksen tiedotteessa.

– Toivon, että inspiroimme yrityksiä, ja itse asiassa haastamme muut yritykset tekemään samoin. Pitäkää miehille antama tuki nykytasolla ja nostakaa naisten vastaava samalle tasolle!

Miesten ja naisten palkkatasojen ero on ollut viime aikoina kuuma keskustelunaihe urheilussa. Viime vuoden lopussa Suomen jääkiekkoliiton ja Suomen olympiakomitean miehille ja naisille myöntämien palkkioiden ja bonusten ero nousi julkiseen keskusteluun.

Luleån HF:n naisten joukkueessa pelaa viisi suomalaista: puolustajat Jenni Hiirikoski ja Ronja Savolainen sekä hyökkääjät Michelle Karvinen, Christa Alanko ja Noora Tulus. Alankoa lukuunottamatta kaikki edustavat Suomea Etelä-Korean olympialaisissa.