1006 NHL-ottelua urallaan tehoin 289+299=588 pelannut kiekkolegenda Brian Gionta on tehnyt kiekkokansaa paljon puhuttaneen paluun kaukaloon.

39-vuotias Gionta valittiin helmikuun 9. päivä alkaviin Etelä-Korean olympialaisiin Yhdysvaltojen kiekkojoukkueen kapteeniksi.

Viime vuoden keväällä edellisen kerran virallisessa ottelussa pelannut Gionta allekirjoitti aikaisemmin tällä viikolla yhden ottelun mittaisen sopimuksen Buffalo Sabresin AHL-seuran Rochester Americansin kanssa. Giontan tavoitteena oli saada pelituntumaa juuri ennen olympialaisten alkua.

Americans pelasi viime yönä Toronto Marliesia vastaan kotonaan ja Gionta oli mukana joukkueen kokoonpanossa. Kokenut jenkkipyssy antoi välittömästi näytteen NHL-tason pelaamisestaan, kun hän ampaisi toisessa erässä yksin läpi ja viimeisteli näyttävästi kiekon pussiin.

Americansin kotiyleisö meni aivan sekaisin kolme edellistä kautta Sabresin kapteenina toimineen pelurin osumasta ja he antoivat hänelle seisovat suosionosoitukset.

TSN:n toimittaja Darren Dreger kommentoi juuri ennen peliä, että Gionta herättää kiinnostusta NHL:ssä, mutta seurat haluavat nähdä hänet tositoimissa ennen NHL-sopimuksen tekoa.

– Gionta voisi ehdottomasti palata takaisin NHL:ään. Hän on kiinnostunut palaamaan olympialaisten jälkeen, mutta hänen täytyy allekirjoittaa NHL-sopimus ennen helmikuun 26. päivää. NHL-seurat ovat kiinnostuneita, ja he haluavat nähdä, kuinka hän pelaa olympialaisissa, Dreger sanoi WRG 550 -radiokanavalle.

Katso Gionta maali alla olevasta Twitter-linkistä:

News 8 WROC

@News_8
Check out Brian Gionta's first goal as an Amerk!