Päättyvällä viikolla jo neljä ottelua Liigassa pelannut JYP jatkaa tiukkaa ottelutahtiaan ensi viikon tiistaina Ruotsissa, jossa se kohtaa CHL:n loppuottelussa paikallisen Växjön. Lauantaisen KalPa-pelin panosta yhtään väheksymättä, taisi se toimia mainiona ”harjoitteena” miettiessä joukkueen kauden toistaiseksi suurinta ottelua.

JYP-luotsi Marko Virtasen antamat kommentit kertoivat paljon siitä, että lauantainen koitos tosiaan toimi tavallaan treeninä, vaikka jaossa toki oli isoja liigakevään pinnoja.

– Lähestyttiin tätä peliä sillä tavalla, että ei ole oikein voitettu KalPaa tällä kaudella ja meillä on ensi tiistaina iso peli tulossa. Jos olisin jonkun joukkueen Suomesta voinut toivoa vastaan tässä vaiheessa sparraamaan meitä Växjö-peliä varten, niin se olisi ehdottomasti ollut KalPa, päävalmentaja mietti joukkueen nettisivuilla.

JYP viiletti kaukalossa ”normaalilla” rotaatiollaan loistavasti. Perjantaina HIFK:ta vastaan avainpelaajiaan lepuuttanut hurrikaanipaitainen lauma pisti KalPalle jauhot suuhun selvällä 3-0-voitolla.

CHL-kenraali oli hyvä, vaikka Virtasen mukaan epäkohtiakin löytyi.

– KalPa pelaa liikkuvaa ja modernia jääkiekkoa, mitä paljon Ruotsissa pelataan. Toivottavasti ei kuitenkaan näin kaoottista tule siellä Ruotsissa pelistä. Meidän alivoima pelasi hienosti. Olipahan värikäs ilta, joukkonsa länsinaapuriin tiistaiksi johdattava luotsi päätti.