Suomen jääkiekkojoukkue päätti urakkansa Pyeongchangin olympiaturnauksessa keskiviikkona iloisiin ilmeisiin. Naisleijonat kairasi pronssiottelusta 3-2-voiton, ja tuo tulos varmisti sinivalkoisille historian kolmannen olympiamitalin.

Yksi Naisleijonien erikoisimmista tapauksista on Susanna Tapani. Ensimmäisen olympiamitalinsa ottanut hyökkääjä nimittäin voitti viime vuoden lopulla ringetten maailmanmestaruuden Suomen paidassa.

Kyseessä on monilahjakkuus, josta kertovat esimerkiksi vakuuttavat tilastot jääkiekon puolella. Hän on painanut Lukon paidassa Liigassa seitsemässä pelissä komeat tehot 5+4 – siis joukkueessa, joka on sarjan toiseksi viimeisenä. Runkosarjan 27 ottelun jälkeen pisteitä plakkarissa on onnettomat yhdeksän.

Kovat olivat näytöt myös kansainvälisissä kaukaloissa. Olympialaisissa syntyi tehot 2+3.

– Tosi siisti fiilis ja nyt sen tajuaa paremmin, kun on mitali kaulassa. Oli vahva turnaus, välierään ei saatu ihan nappipeliä. Eurooppalaisia vastaan pelattiin huippupelejä. Tämä oli iso tavoite Sotsin jälkeen, Tapani iloitsi Suomen Olympiajoukkueen Twitter-tilillä viitaten Venäjän kisoihin 2014, joissa Naisleijonat ei mitalia saanut.

Olympic Team Finland

@OlympicTeamFI
Pronssimitalisti @SusannaTapani:
”Tosi siisti fiilis ja nyt sen tajuaa paremmin, kun on mitali kaulassa. Oli vahva turnaus, välierään ei saatu ihan nappipeliä. Eurooppalaisia vastaan pelattiin huippupelejä. Tämä oli iso tavoite Sotšin jälkeen.”
#PyeongchangFi #olympicteamfi

Jääkiekon puolella 24-vuotias sentteri on voittanut kolme MM-pronssia, myös alle 18-vuotiaissa hänen kaulaan on pujotettu pronssi. Tapani on pelannut kaudella 2011-12 alkaneella naisten jääkiekon pääsarjaurallaan reilusti pinna per peli -tahdilla.