Turun Palloseuran kapteeni 41-vuotias Tomi Kallio on valittu Vuoden Turkulaiseksi 2017. Pitkäaikainen kiekkoveteraani sai yleisöäänestyksessä 5153 ääntä, kun äänestäneitä laskettiin olevan reilu 13 000. Hän jätti taakseen toiseksi tulleet Juhani Koskisen ja Osku Valtosen, jotka ovat tuttuja Ylen Sohvaperunat-ohjelmasta.

Kallio asetettiin ehdolle miehen esimerkkilisestä panoksesta turkulaisten joukkueessa ja kaupungin kiekkokulttuurin edistämisestä.

– Tomi Kallio on johtanut Turun perinteikkäimmän ja suurimman urheiluseuran sille tasolle, mille se kuuluu. Kallion antama esimerkki joukkueelleen on noteerattu kaikissa jääkiekkopiireissä ympäri Suomen. Kallion johtajuuden ja positiivisen esimerkin vuoksi hän on ylivoimainen ehdokas vuoden 2017 turkulaiseksi, Kalliota äänestänyt kommentoi.

Vaikka Kalliolla on paljon ikää mittarissa, se ei ole estänyt hyökkääjää tekemästä tehopisteitä joukkueen hyväksi. Tällä hetkellä Kallio johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä tehoin 14+30=44. Liigan pistetilastossa Kallio on kolmantena.

Asiasta ensimmäisenä uutisoi Turkulainen.

Turun kaupunki

@Turkukaupunki
Vuoden Turkulainen 2017 on TPS-kapteeni Tomi Kallio. Onnittelut!! #turku #kissmyturku #vuodenturkulainen #hctps #71 #liiga