Chicago Blackhawks sai lauantaina hyviä uutisia, kun Corey Crawfordin kerrottiin liittyvän joukkueen mukaan vieraspelikiertueelle.

Crawford on ollut pelannut viimeksi 23. joulukuuta. Tuolloin hänet vaihdettiin kesken pelin maalilta pois. Tämän jälkeen hän on ollut loukkaantuneena.

Joukkueen päävalmentaja Joel Quenneville ei odota Crawfordin pelaavan kiertueen aikana, mutta kolminkertaisen Stanley Cup -voittajan paluu joukkueen mukaan on selvästi positiivinen merkki.

Crawfordin paluu on Blackhawksille elintärkeä asia, sillä joukkueen pitkä pudotuspeliputki on vaarassa katketa tähän kevääseen. Kanadalaismaalivahtia tuuranneet Anton Forsberg ja Jeff Glass eivät ole pystyneet paikkaamaan Crawfordin jättämää aukkoa.

Kaikista parhaiten maalivahtiongelmasta kertoo voittotilastot. Crawfordin pelatessa Blackhawks on voittanut 16 ottelua 27:stä. Ilman Crawfordia voittoja on samasta ottelumäärästä kahdeksan.

Blackhawks pelaa vieraskiertueen ensimmäisen ottelun lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa. Vastustajaksi asettuu Minnesota Wild.