Kun Suomi hävisi olympiakisojen alkulohkon päätöspelissä sunnuntaina Ruotsille, jäi Leijonat oman lohkonsa kakkoseksi. Tuo puolestaan tarkoittaa sitä, että Suomi aloittaa pudotuspelit jo avauskierrokselta alkulohkojen neljän parhaan edetessä suoraan puolivälieriin.

– En osaa arvioida, mikä on paras reitti. Joku reitti pitää kulkea menestyäkseen ja nyt meillä on tällainen reitti. Totta kai oltaisiin haluttu tänään voittaa, mutta tällä kertaa terävyys jäi puuttumaan, Suomen luotsi Lauri Marjamäki mietti haastattelussamme.

Urakka jatkuu tiistaina, kun sinivalkoiset hakevat puolivälieräpaikkaa ottelussa Etelä-Koreaa vastaan. Vaikka vastaan asettuu todellinen lilliputtimaa, ei päävalmentaja ole lähdössä soitellen sotaan.

– Ollaan Koreassa, väkeä on. Sieltä tulee yksitellen joukkueita vastaan ja meidän pitää olla parhaimmillamme ja valmistautua siihen. Huomenna otetaan happea, analysoidaan tämä peli, mitä oltaisiin voitu tehdä paremmin ja ollaan sitten valmiita tiistai-iltaan, Marjamäki kertoi tulevasta.

Haastattelija: Otto Palojärvi, Gangneung