Ensimmäisellä kaudella NHL:ssä vain neljä ottelua, ja vieläpä pisteittä. Toinen sesonki toi vastuuta 73 ottelun verran ja pinnoja 6+12=18. Kolmas kausi sen sijaan on ollut jo todellinen läpimurto: 60 peliä, tehot 6+17=23 ja plusmiinus-saldo komea +18.

Alle 20-vuotiaiden maailmanmestari ja MM-hopeamitalisti Esa Lindell on ottanut valtavia harppauksia kohti Dallas Starsin parrasvaloja. Pakki on tällä kaudella ollut eittämättä yksi tähtipaitojen avainpelaajista.

Suomalainen kertoi NHL.com/fi-sivuston haastattelussa kehityksensä taustoista.

– Viime vuonna alku oli vaikea, kun pelasi ensimmäistä vuotta ja yritti päästä sisään. Ei tullut niin paljon luottoa. Tällä kaudella sai jatkaa siitä, mihin viime kausi jäi, Dallas Starsin kesän 2012 kolmannen kierroksen varaus pohti sivustolle.

Tähtipaidat kokivat viime kaudella raskaan pettymyksen jäädessä ulos pudotuspeleistä. Suomalainen kuitenkin löysi tästä yllättäen positiivisen seikan.

– Jäätiin ulos playoffeista viime kaudella, ja oli pitkä kesä aikaa treenata. Tuntuu, että nyt se näkyy. Jaksaa pelata paljon, ja kun saa luottoa, niin tulostakin tulee, Lindell puhui kääntäen pettymyksen päälaelleen.

Suomalaisen seuraava mahdollisuus on loistaa ensi yönä, kun pudotuspelipaikoista kiivaasti vääntävät Dallas Stars ja Los Angeles Kings iskevät yhteen aamun pikkutunteina.