Philadelphia Flyersissa 53 ottelussa 23 pinnaa iskeneen Valtteri Filppulan katseet ovat NHL.comin suomenkielisille sivuille annettujen kommenttien perusteella jo keväässä. Ja ymmärtäähän sen, sillä hyökkääjän useamman kauden pudotuspeliputki meni poikki viime keväänä.

– Tietenkin playoff-paikka on se toive, playoffit on meidän selkeä tavoite. Sen takia pelataan 82 peliä, että pääsisi vielä jatkamaan, kesällä 2008 Stanley Cup -mestaruuden voittanut Filppula myönsi sivustolle.

Keväästä on ennakko-odotusten mukaan tulossa valtavan tiukka. Esimerkiksi nyt sarjataulukko on paikoittain niin tasainen, että runkosarjan loppupuolella voi tapahtua käytännössä mitä tahansa.

– Liiga on niin tasainen, että jos playoffeihin pääsee, niin sitten voi tapahtua mitä tahansa. Siinä mielessä ei hirveästi merkkaa, vaikka pääsisi viimeisenä joukkueena jatkoon.

Flyers on tällä hetkellä menossa Metropolitanista jatkoon neljäntenä, eli villi kortti -paikalla. Divisioona on aivan uskomattoman tasainen, sillä viimeisenä keikkuva NY Rangers on jäänyt kärkijoukkue Washington Capitalsista vain 12 pinnaa.

– Henkilökohtaisesti itsellä viime kausi oli ensimmäinen, kun en päässyt playoffeihin (NHL-ura alkoi kaudella 2005-06). Se on aika surullista, kun pelaa niin monta peliä, ja sitten ei pääse nauttimaan niistä kaikkein hauskimmista hetkistä, Filppula mietti viitaten 82 ottelua käsittävään runkosarjaan.