Leijonien taival olympialaisissa alkaa ensi aamuyönä Suomen aikaan Saksaa vastaan. Ennakkoasetelmissa selkeästi vahvempi Leijonaryhmä on horjutettavissa, jos Saksan päävalmentajaa ja pelaajia on uskominen.

– Haluamme ärsyttää ja yllättää isoja joukkueita, kuten Suomea. Uskon joukkueemme vahvuuteen, ja haluamme näyttää sen suomalaisille ja myös muille, neljänsiin olympialaisiin osallistuva saksalainen puolustaja Christian Ehrhoff kertoi Saksan jääkiekkoliitolle.

Saksalaiset tuntevat suomalaispelaajien vahvuudet ja aikovat hyödyntää omiaan avausottelussa.

– Suomalaiset ovat nopeita ja teknisesti vahvoja. Meidän pitää antaa heille mahdollisimman vähän tilaa, ja jokaisen meistä on tehtävä lujasti töitä, Saksan kapteeni Marcel Goc veisteli.

Lohko ei ole saksalaisille kaikista paras mahdollinen, sillä he joutuvat pelaamaan Suomen lisäksi Ruotsia ja Norjaa vastaan. Joukkueen päävalmentaja ja entinen NHL-peluri Marco Sturm tietää saksalaisten ennakkoasetelman.

– Tosiasia on, että olemme saaneet kovan lohkon.

Ottelu Suomen ja Saksan välillä alkaa torstaiaamuna kello 05:10.