SaiPa pilasi Kärppien juhlat – painajaismainen päätöserä käänsi pelin lappeenrantalaisille

© Kuva: Juha Tamminen

Lauantai-illan kiekkokierroksella Oulun Kärpät tarvitsi voiton SaiPasta, jotta se olisi varmistanut Liigan runkosarjan voiton. Päätöserän painajaismainen hetki pilasi oululaisten juhlat, ja SaiPa vei voiton lopulta voittomaalikilpailussa.

Kärpät johti päätöserään lähdettäessä maalein 2-0, mutta SaiPa onnistui kääntämään pelin 2-3:een, kun Topi Nättinen, Curtis Hamilton ja Cody Kunyk tekivät maalit reilun viiden minuutin ajanjaksolla.

Ensi kesän NHL-varaustilaisuuden oletettu suomalainen kärkimi Rasmus Kupari onnistui tasoittamaan ottelun, kun peliä oli neljä minuuttia jäljellä. Ottelussa siirryttiin lopulta voittomaalikilpailuun asti, jossa SaiPan Lasse Lappalainen oli ainoa onnistuja.

Kärpät sai tappiosta yhden sarjapisteen. Ero toisena olevaan TPS:ään on nyt 15 pistettä, joten turkulaisilla on vielä teoreettinen mahdollisuus nousta rinnalle, kun heillä on viisi ottelua pelaamatta. Tasatulos vaatisi TPS:ltä täydellistä loppukiriä ja Kärpiltä pisteetöntä putkea.

Liiga siirtyi illan otteluiden myötä reilun viikon mittaiselle olympiatauolle. Kärpät jahtaa runkosarjan voittoa seuraavan kerran Kouvolassa 27. helmikuuta.


Florida Panthers – Vegas Golden Knights | Maxit Floridalle! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️