Pekka Rinne sai olympialaisissa viilettävältä tähdeltä hurjat kehut – ikä ei horjuta suomalaistorjujaa!

Viime kesän Stanley Cup -finalisti Nashville Predators on ollut tälläkin kaudella hirvittävässä iskussa. Ennen viime yön kierrosta joukkue oli hävinnyt NHL:ssä varsinaisella peliajalla vain 14 ottelua, joka oli toiseksi vähiten koko sarjassa. Voittoja sen sijaan oli kertynyt 35, joka oli ennen keskiviikkoyön pelejä viidenneksi eniten.

Yksi suurimpia syitä kovalle liidolle oli Pekka Rinne, jonka torjuntaprosentti ennen viime yötä oli 92,6. Eli pelaaja, joka torjui joukkueensa ainoastaan kahden voiton päähän Stanley Cup -pytystä viime kesän finaaleissa.

Nuo loppuottelut herättivät isoja tunteita suomalaisissa.

– Se oli hienoa, Rinteen lanko ja Suomea parhaillaan käynnissä olevissa olympialaisissa edustava Mika Pyörälä muisteli Tennesseanin haastattelussa.

MM-hopeamitalisti oli etenkin viime keväänä ja kesänä pudotuspeleissä hirvittävässä iskussa. Pikkumustat pysähtyivät 22 ottelussa 93,0 prosentin varmuudella, ja päästettyjen maalien keskiarvo oli 1,96.

– Hän on eräänlainen myöhäinen tulokas, ja tiedän, kuinka kovaa hän työskentelee ollakseen hyvä maalivahti, hyökkääjä ylisti 35-vuotiasta kassaria.

Pyörälän kommentit lupaavat hyvää myös tulevaan kevääseen. Nashville rymistelee pudotuspeleihin ilman mitään suurempaa katastrofia.

– Minusta on hienoa nähdä, kuinka hän on kasvanut. Tarkoitan, hän on tähtivahti NHL:ssä. Hän toimii kuin ammattilainen, hän huolehtii kehostaan ja ajattelee, mitä hän syö.


Lunasta 50€ ilmainen live-veto Huuhkajien EM-avaukseen! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista ja tee talletus.
  2. Lyö vähintään 1€ 1×2-veto Suomelle Liechtensteinia vastaan.
  3. Suomen voittaessa saat 50€ ilmaisen livevedon Suomen ensimmäiseen EM-otteluun!