Kasperi Kapanen teki viime yönä Suomen aikaa pelatussa ottelussa Nashville Predatorsia vastaan maalin, jota kelaillaan vielä pitkään – lähes yhtä pitkään, kun Kapasen ratkaisumaalia nuorten MM-kisoissa tammikuussa 2016.

Viime yön maali saattaa olla Kapasen uran kannalta jopa merkittävämpi kuin MM-finaalin voittomaali. Viime yön osumallaan Kapanen nimittäin osoitti, että hän kuuluu NHL:ään.

Kapanen näytti kyseisellä alivoimamaalillaan, että tunnettujen nopeus- ja taito-ominaisuuksiensa lisäksi myös hänen voimansa ja kamppailupelaamisensa riittää maailman parhaiden joukossa.

Kapanen karkasi puolustussiniviivalla Predatorsin tähtipuolustajalta P.K. Subbanilta ja piti myös voimakkaasti ahdistelemaan tullee Craig Smithin selkänsä takana. Tämän jälkeen Kapanen pyörähti ympäri ja toimitti kiekon maaliin Pekka Rinteen jalkojen välistä.

Maple Leafsin tunnetusti erittäin vaativa päävalmentaja Mike Babcock pudotteli ottelun jälkeen Kapasesta kommentteja, joiden perusteella on lupa olettaa, että Kapanen on ja pysyy NHL:ssä.

– Hän oli hoikka pikkupoika, mutta nyt hän on saanut lihaa luidensa ympärille. Nyt hän on myös kokeneempi. Kokemus vaikuttaa myös sillä tavalla, että kun on kokenut farmisarjan bussimatkat ja kaiken muun, ei halua mennä sinne takaisin, Babcock järkeili.

– On hienoa, että hän on raivannut tiensä ylös ja ansainnut paikkansa täällä. Ajattelen niin, että pelaajan on hyvä tulla ylös vasta, kun tämä on valmis. Se auttaa häntä pysymään ylhäällä ja myös säilyttämään itseluottamuksensa, Babcock mietti.

Babcockilta kysyttiin, miten tärkeänä pelaajana hän pitää Kapasta joukkueelle.

– Tänään he olivat Leon (Komarov) kanssa mielestäni parhaat laitahyökkääjämme. Hän on tullut tänne ja me voitamme. Hän on tehnyt eron. Hänen ansiostaan pääsemme nopeammin kiinni vastustajiin, hän tappaa alivoimaa joka ilta: hän tekee hyvää työtä ja on joukkueelle tärkeä, Babcock kehui.

Kapanen itse kommentoi saamaansa vastuuta kiitollisena ja väitti upean maalinsa olleen lähinnä onnenkantamoinen.

– On suuri kunnia päästä pelaamaan alivoimaa. Aiemmin en oikein edes tiennyt, miten sitä pelataan. Mutta päävalmentaja ja muut organisaatiomme ihmiset ovat auttaneet minua oppimaan, Kapanen kiitteli.

Eräs toimittaja tiedusteli Kapaselta, onko tämän nopeus jopa kehittynyt viime kaudesta.

– Teen nopeuden eteen töitä joka kesä. Kun tämä kausi alkoi, minusta tuntui, että olin nopeampi kuin aiemmin, Kapanen sanoi.

Katso Kasperi Kapasen haastattelu tästä linkistä.
Katso Mike Babcockin haastattelu tästä linkistä.
Katso Kapasen huikea alivoimamaali alta.

NHL

@NHL
One cannot deny @kasperikapanen1 this shorty. Fast, strong, patient. #NSHvsTOR