Yhdysvaltain miesjoukkueen puolivälierän päättymisen jälkeen olympialaisten maalipörssin kärkipaikalla viiletti maan tehohyökkääjä Ryan Donato.

Boston Bruinsin kesän 2014 kakkoskierroksen varauksen turnaus kuitenkin päättyi keskiviikkoaamuna valtavaan pettymykseen, kun Tsekki rymisteli mitalipeleihin 3-2-voitolla.

Voittolaukauskisan tappion rinnalla viisi tehtyä maalia kalpenivat heittämällä.

– On vaikeaa ajatella, kuinka kovaa olet työskennellyt tullaksesi vain häviämään maalilla rankkarikisassa. Mutta tämä on jääkiekkoa, tällä kaudella Harvard Universityn paidassa NCAA:ta pelannut olympialaisten sensaatio puhisi Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla.

Donato kasvoi viidessä olympiapelissä valtavasti. Noissa mittelöissä syntyi tehot 5+1, ja tuolla maalimäärällä hän keikkui siis ainakin Yhdysvaltain pelin tauottua maalipörssin piikissä.

– Toivottavasti opimme kokemuksistamme ja tulemme takaisin parempina jääkiekkoilijoina, vasta toisen kerran maansa paitaa missään arvokisoissa kantanut Donato tyytyi sanomaan.

Hyökkääjä on aiemmin pelannut USA:n paidassa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Hän voitti pronssia Helsingissä tammikuussa 2016.