Leijonien maalivahti Mikko Koskinen, nuori pakki Miro Heiskanen sekä kokeneempi Sami Lepistö ja lupaava hyökkääjä Eeli Tolvanen olivat aiemmin julkaisemassa uutisessamme Suomen avainpelaajia Etelä-Korean olympialaisissa ESPN:n ennakko-odotusten mukaan.

Samoilla linjoilla on myös päävalmentaja Lauri Marjamäki. Voittava joukkue tarvitsee luonnollisesti voittavaa maalivahtipeliä, lisäksi erikoistilannepelaaminen korostunee kisoissa suuresti.

– Varmasti voittavasta maalivahtipelistä lähtee, luotsi näki kisojen alla tehdyssä SuomiKiekon haastattelussa Helsingissä.

– 2016 Venäjän kisoissa turnauksen ylivoimaisesti ykkösmaalivahti.

– 2016 Venäjän kisoissa turnauksen ylivoimaisesti ykkösmaalivahti. Silloin on mahdollisuus taistella kirkkaimmista mitaleista, Marjamäki jatkoi viitaten Koskisen panokseen Moskovan ja Pietarin hopeisissa kisoissa.

Jos tarvitaan vankkaa maalivahtipeliä, niin yhtälailla myös tehoja pitää löytyä. Ylivoimassa suurta vastuuta kantavat ainakin Tolvanen ja Petri Kontiola.

– Kyllä heillä on iso vastuu meidän ylivoimapelistä.

– Ehdottomasti meidän ykkösylivoimapelaajia. Osaamisensa ovat näyttäneet ja on kätisyyksiä. Kyllä heillä on iso vastuu meidän ylivoimapelistä ja he ovat sen valmiita ottamaan, Marjamäki sanoi oikealta ampuvasta Kontiolasta ja vasemmalta ampuvasta Tolvasesta.

Tolvasen kuiva kausi ei huolestuta

Etenkin Jokerien lupauksen panos on kysymysmerkkien alla ennen keskiviikkona alkavia kekkereitä. Tolvasen lavasta reppu on KHL:ssä edellisen kerran heilunut marraskuussa Admiralia vastaan.

– Ei se huolestuta, en edes tiennyt, että siitä on niin kauan. Tällä hetkellä luistelu ja tekeminen ovat erittäin hyvää ja tuo virne naamalla. Osaaminen on olemassa, maailmanluokan laukaus.

KHL:ssä 17 häkkiä painanut lupaus kuului alle 20-vuotiaiden MM-joukkueeseen, joka floppasi pahasti. Nuoret Leijonat lähtivät lauluun jo puolivälierissä, ja yksi pahimpia floppeja oli kisoissa vain kertaalleen maalannut Tolvanen.

– Työmäärä ja koko viisikon peli auttaa Eeliä. Uskon, että Eelin on helpompi tulla tällaiseen joukkueeseen, missä on kokeneempia pelaajia. Ei tarvitse kantaa kaikkia odotusarvoja. Uskon, että tulee pelaamaan ihan huipputurnauksen, Marjamäki huomautti noin viikko sitten tehdyssä haastattelussa.