NHL:ssä tällä kaudella hurjan tehotilaston +18 saldonnut ja jopa ennätyspisteet takonut Esa Lindell on kokenut taalajäillä pelejä kohta jo 140 verran. Suomalainen on saanut kuluvalla sesongilla aimo annoksen kokemusta, kun hän on kuulunut joukkueensa Dallas Starsin avainpuolustajiin.

Nuorten maailmanmestari ja miesten MM-hopeamitalisti antoi mielenkiintoisen paljastuksen siitä, kuka tai minkälainen hyökkääjä on vaikeimmin pysäytettävissä pakin näkökulmasta.

– Periaatteessa peli on mennyt siihen, että pienet ja nopeat hyökkääjät on kaikki vaarallisia, kun ei saa rikkoa enää yhtään, tähtipaitojen pakki valaisi NHL.comin suomenkielisellä sivustolla.

– Pitää vain pysyä hyvin perässä. Patrick Kane tulee ensimmäisenä mieleen. Siinä saa olla hereillä koko ajan, kun hän on jäällä. Hänen kaltaiset vikkelät kaverit on vaikeita vastustajia, Lindell jatkoi.

Pienikokoinen Kane tosiaan on. Vuoden 2007 ykkösvaraus on tilastoaiheisen Eliteprospects-sivun mukaan 180 senttiä pitkä, painoa puolestaan löytyy 80 kiloa.

Näkemys kuulostaa varsin yllättävältä. Voisi kuitenkin kuvitella, että tällä kaudella toistaiseksi vain 57 pinnaa iskenyt pelaaja ei tulisi ensimmäisenä huulille hänen jäädessä pahasti muiden varjoon.

Kane takoi viime kaudella runkosarjassa 89 pistettä ja sesongilla 2015-16 peräti 106 pinnaa. Potkua hyökkäyspäässä parempaankin siis olisi.

Suomalaispelaaja Lindellin Dallas on tulessa jälleen ensi yönä, kun se kohtaa kiivaasti pudotuspelipaikoista vääntävän Los Angeles Kingsin.