Liigassa todellista läpimurtokautta pelaava huippulupaus Kristian Vesalainen unelmoi jo pääsystä NHL:ään.

18-vuotias Vesalainen on Winnipeg Jetsin viime kesän ensimmäisen kierroksen 24. varaus ja hänestä odotetaan jo seuraavaa kuumaa suomalaispyssyä Winnipegiin.

Raamikas 190-senttinen ja 95-kiloinen järkäle on pelannut tällä kaudella 39 Liiga-ottelua HPK:ssa hurjin tehoin 17+19=36.

Nuorukaisella siintää jo NHL-unelma silmissä ja hänen pienenä haaveena olisi päästä Jetsin suomalaistähden Patrik Laineen rinnalle pelaamaan.

– En ole ajatellut tuota asiaa vielä paljoa, mutta olisi todella mahtavaa päästä pelaamaan Laineen kanssa ylivoimaa, Vesalainen naureskeli Arcticicehockey-sivuston haastattelussa.

Vesalainen ei tiedä vielä, pelaako hän ensi kaudella HPK:ssä, NHL:ssä tai jossain muualla.

– Pelaan tämän kauden ensiksi ja katson sitten mitä teen. Sitten näemme. Laine ei ole ollut yhteydessä minuun varaukseni jälkeen. Hänellä on muitakin asioita mietittävänä, suomalaisnuorukainen sanoi.

Jets on ollut Vesalaiseen yhteydessä kauden aikana ja heiltä on tullut myös vinkkejä kehityksen suhteen. Jets on pyytänyt häntä kehittämään erityisesti fyysistä pelaamista sekä olemaan tarkkaavaisempi kiekon kanssa ja miettimään, mitä päätöksiä hän tekee kiekon kanssa.

– Tietenkin minun täytyy kehittää myös puolustuspeliäni. Kaikkia pikkujuttuja, mutta pikkujutut ovat kaikista vaikeimpia tehdä oikein, Vesalainen lisää.