Pelicansin alku TPS:n isäntänä oli äärimmäisen vahva torstaina kotikaukalossa. Vieraiden puolustusta loistavasti painostanut isäntäjoukkue menetti käytännössä neljä maalipaikkaa jo avauserän ensimmäisellä puoliskolla.

Joukkue sai kiekon maaliin jopa kahdesti jo ensimmäisellä kympillä, mutta kumpikin osuma hylättiin: Ensimmäinen vieraiden haaston seurauksena ja toinen kiekon osuessa Oskari Setäseen.

Pelicans onnistui runnomaan kumilätkän verkkoon maalinedusruuhkassa, mutta tuo tilanne tulkittiin haaston päätteeksi syntyneen maalivahdin häirinnän jälkeen. Toinen osuma sen sijaan hylättiin, kun Setänen koski kiekkoon siirretyn rangaistuksen aikana.

– Itse en henkilökohtaisesti tiedä, mikä tuo maalivahdin häirintähomma oli, ilmeisen ihmeissään ollut Pelicans-hyökkääjä Jesse Mankinen sanoi videotaulun haastattelussa avaustauolla.

Menivät tuomiot oikein tai väärin, innostui kotiyleisö viheltämään hylkäyksille. Kovasti tilanteiden jälkeen ihmetystään osoittivat myös kotijoukkueen muut pelaajat.

Ensimmäisen erän avauspuoliskolla Pelicans kilautti kiekon myös tolppaan kahdesti saman ylivoiman aikana. Joukkueella oli saumat siis jopa neljään maaliin, mutta armoton tuuri oli isäntiä vastaan.

Lopulta Mikko Kousa (kuvassa) iski isännille johtomaalin. Mutta kun suurempaan johtoasemaan se ei onnistunut menemään, rokotti TPS armotta tasoihin Markus Nurmen toimesta.

Ottelu oli uutisen julkaisuhetkellä ensimmäisellä tauolla tilanteessa 1-1.