© Kuva: Juha Tamminen

Liiga jäi tauolle jännittävissä olosuhteissa – kilpailu puolivälieräpaikoista tiivistyy

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Lauantai-illan Liiga-kierros sisälsi jälleen jännittäviä hetkiä, kun joukkueet taistelivat tärkeistä runkosarjapisteistä. Nyt sarja siirtyy reilun viikon mittaiselle olympitauolle, jonka aikana joukkueet alkavat punnita mahdollisuuksiaan sarjataulukossa ja valmistautua viiden tai kuuden ottelun loppukiriin.

Lähtökohdat viimeisiin otteluihin ovat mielenkiintoiset. Ainoastaan Jukurit ja Sport voivat jatkaa loppukauden panoksetta, sillä he miehittävät Liigan jumbosijat, eikä aika tule enää riittämään säälipleijaripaikkoihin. KooKoolla on edelleen teoreettiset mahdollisuudet nousta kympin sakkiin, mutta sen pitäisi kuroa 14 pisteen kaula Ässiin umpeen kuuden ottelun aikana.

HPK:ta ja Ilvestä oltiin kirjoittamassa jo ulos säälipleijareista, mutta helmikuun aikainen hyvä vire on vienyt joukkueet taas iskuetäisyydelle. Ässien taaperrus kymppipaikalla on antanut kaksikolle mahdollisuuden nousta rinnalle ja ohi. Ilveksen ja Ässien ero on enää viiden pisteen mittainen.

Liigan kovinta kamppailua käydään kuudennen ja seitsemännen sijan välillä, jonka panoksena on sääliplayoffien välttäminen. Kuudentena ole KalPa joutuu kyttäämään jatkuvasti selkänsä taakse, jottei SaiPa, Lukko tai mahdollisesti myös Pelicans kiilaa ohitse. Ero KalPan ja SaiPan välillä on vaivaiset kaksi pistettä, joten kuopiolaisten ei kannata vielä varata lippuja puolivälieriin.

Sijoista 2-4 käydään vääntöä loppuun asti, koska TPS, Tappara ja JYP ovat neljän pisteen markinaalissa.

Mainittakoon vielä, ettei ylivoimainen sarjajohtaja Kärpät ole vielä varmistanut runkosarjan voittoa. TPS:llä on vielä matemaattinen mahdollisuus nousta vierelle, jos se onnistuu voittamaan jäljellä olevat pelit, eikä Kärpät saa pistettäkään kuudesta ottelusta.

Liigan runkosarja olympiatauon alkaessa:
(Pelatut ottelut)

 1. Kärpät (54) 116
 2. TPS (55) 101
 3. JYP (55) 99
 4. Tappara (54) 97
 5. HIFK (54) 92
 6. KalPa (55) 88
 7. SaiPa (55) 86
 8. Lukko (55) 82
 9. Pelicans (55) 79
 10. Ässät (55)  76
 11. Ilves (55) 71
 12. HPK (55) 68
 13. KooKoo (54) 62
 14. Jukurit (55) 59
 15. Sport (55) 54

 

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!