Leijonalegenda Pekka Rautakallio povaa Miro Heiskaselle valoisaa tulevaisuutta – ”En epäile päivääkään”

Yksi kaikkien aikojen suomalainen jääkiekkoilija Pekka Rautakallio muisteli, kun näki huippulupaavan Miro Heiskasen ensimmäistä kertaa pelaamassa. Rautakallio huomasi välittömästi millaisesta pelaajasta oli kyse.

– Mä kiinnitin huomion jo pari vuotta sitten. Muhun kiinnitti Mirossa huomio hänen luistelutaito. Jos ajatellaan Pohjois-Amerikkaa ja NHL:ää, niin se on ykköslähtökohta. Sulla pitää olla hyvä luistelutaito. Pelkkä nopeus ei riitä, vaan pitää olla taito kääntymiseen, harhauttamiseen ja niin edelleen, Rautakallio kertoi Helsingin IFK:n 120 tarinaa IFK:sta -videosarjassa.

– Toinen on, että osaat pelata. Kolmas on tietysti se luonne, että sä kestät taklaukset ja taklaat.

Edellä mainitut ominaisuudet kuuluvat Heiskasen pakettiin. Rautakallio uskoo, että Dallasin viime kesänä varaama tulevaisuuden tähti tulee kehittymään merkittävästi seuraavien vuosien aikana.

– Me ollaan ehkä puolessa välissä siitä, mitä tämä kaveri voi todellisuudessa olla. Fyysinen puoli vielä paranee, ja kokemukset kovissa peleissä tulee näyttämään, missä kastissa tämä kaveri tulee olemaan. En epäile päivääkään, etteikö hän olisi siellä kaikkein korkeimmalla.

Voit katsoa HIFK:n videon klikkaamalla tästä.