Leijonalegenda panee Korea-pelin vaikeudet perspektiiviin: ”Me hävisimme aina jollekin bulgarialle!”

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Suomella oli ajoittain jopa yllättäviä vaikeuksia Etelä-Korean kanssa tänään käydyssä olympiaturnauksen pudotuspeliottelussa. Suomi voitti lopulta maalein 5–2, mutta helpolla voitto ei irronnut.

Olympiakiekkoa SuomiKiekko.comille kommentoiva leijonalegenda Veli-Pekka ”Vellu” Ketola ei kuitenkaan nähnyt pelissä kovin huolestuttavia merkkejä.

– Ei tämä peli muuttanut kokonaisarviotani mitenkään. Peli oli juuri sellainen kuin piti ollakin. 3-0-tilanteessa tuli vähän huolimattomuutta ja ehkä ylimielisyyttä, ja siinä kohdassa mainostamani Suomen ammattimaisuus hetkeksi vähän karkasi. Tämä oli vähän turha töyssy, mutta tästä matka jatkuu ja vielä ollaan täysin aikataulussa, Ketola korostaa.

Leijonissa vuosina 1968-81 kymmenen arvoturnausta pelannut Ketola muistuttaa, että aiempina vuosikymmeninä Suomi jopa monesti menetti mitalisaumansa näitä aikansa ”eteläkoreoita” vastaan.

”Siihen aikaan osasimme aina sohlata homman aika hyvin.”

– Jo minun aikanani voitettiin lähes aina kisoissa joku iso kiekkomaa. Grenoblessa voitettiin Kanada, Sapporossa pelattiin Tshekin kanssa tasan. Mutta sitten jostakin syystä hävisimme aina jollekin bulgarialle, pienellä alkukirjaimella, Ketola muistaa.

– Aina, jos voitimme tänään Ruotsin tai Tshekin, hävisimme huomenna Itä-Saksalle tai pelasimme Puolan kanssa tasan. Siihen aikaan osasimme aina sohlata homman aika hyvin. Meidän olisi periaatteessa pitänyt ottaa mitali jo 1960-luvulla, Ketola sanoo.

Ketola kuitenkin muistuttaa, että tuohon aikaan Suomi oli ammattimaisuudessa kaukana esimerkiksi Tshekkoslovakiasta ja etenkin Neuvostoliitosta.

– Ei meidän kohdallamme voinut puhua ammattilaisuudesta, koska olimme amatöörejä. Tshekit ja etenkin Venäjä olivat silloin enemmän ammattilaisia kuin tänä päivänä. Syy on se, että silloin pelaajien piti tehdä hommia, nykyään he saavat harkita, haluavatko tehdä. Silloin kun (NL:n päävalmentaja Anatoli) Tarasov sanoi, että aamulla treenataan, ja pari kertaa päivässä sen lisäksi, sitten treenattiin, Ketola kuvailee.

– Kulttuurin muutos näkyy heidän pelissäänkin. Ei se ole lainkaan samaa, mitä silloin. Suomi taas on nykyään ammattimaisimpia joukkueita, Ketola vertaa.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS