Etelä-Korean olympialaisten miesten jääkiekkoturnaus alkaa virallisesti Suomen aikaan keskiviikon vastaisena yönä.

Turnauksessa ei pelaa NHL-sopimuksen alaisia pelaajia, joten monella NHL:ään himoitsevalla kiekkoilijalla on elämänsä tilaisuus antaa näyttöjä maailman yhdellä suurimmalla näyttämöllä.

Olympialaisten jääkiekkoturnauksen finaali on kaksi päivää ennen NHL:n siirtorajaa, joten NHL-seuroilla on kisojen jälkeen noin 36 tuntia aikaa neuvotella sopimuksesta haluamansa olympiakiekkoilijan kanssa.

Olympialaisissa kiekkoilee ainakin kaksi pelaajaa, joihin NHL-seurat ovat kiinnittäneet jo huomionsa. USA Today uutisoi tiistaina, että USA:n konkaripelaajien Brian Giontan ja James Wisniewskin agentit neuvottelevat mahdollisesta NHL-sopimuksesta.

Urallaan 552 NHL-ottelua tehoin 53+221=274 pelannut Wisniewski haluaa tehdä paluun NHL:ään kahden vuoden tauon jälkeen.

– Jos joku haluaa minut, olen valmis tulemaan. Toivottavasti voin tulla tänne ja pelata loistavat olympialaiset. En ainakaan ole liian kallis. Eikä NHL-seuran tarvitse myöskään antaa tulevaisuuden palasia minusta. Olen pelannut korkeimmalla tasolla jo vuosikymmenen ja nyt pelaan olympialaisissa. Joten ainakaan ei ole siitä kiinni, ettenkö olisi pelannut hyvää kilpailullista jääkiekkoa, Wisniewski sanaili.

Wisniewskin NHL-ura päättyi kaudella 2015-16 tapahtuneeseen loukkaantumiseen. 33-vuotiaan yhdysvaltalaisen silloinen joukkue Carolina Hurricanes osti kauden päätteeksi hänen sopimuksen ulos, eikä uutta sopimusta muista NHL-seuroista koskaan ilmennyt.

Kovasta lämäristään tunnettu puolustaja on pelannut tällä kaudella Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla 33 ottelua tehoin 9+35=44.

– Toivottavasti pelaan olympiakultamitalista ja sen jälkeen mikä olisikaan parempi, kuin allekirjoittaa NHL-sopimus. Se on minusta itsestä kiinni. Minun täytyy näyttää, että osaan pelata ja pelaamiseni osuu jonkun silmään, Wisniewski kertoo.

Urallaan yli 1000 ottelua pelannut legendaarinen maalitykki Gionta on myös tavoittelemassa paluuta NHL:ään.

– Olen ollut yhteydessä muutaman NHL-seuran kanssa, jotka ovat osoittaneet kiinnostusta minuun. Keskittymiseni on kuitenkin tällä hetkellä olympialaisissa ja katsomme sopimusta sitten turnauksen jälkeen, Gionta paljasti.