Kommentaattori myrskyn silmässä venäläispuolustajan menneisyyden kuvailusta

© Kuva: Getty Images

NBC:n kommentaattori Mike Milbury joutui arvostelun kohteeksi Venäjän ja Yhdysvaltojen välisen ottelun aikana sanomistaan kommenteista.

Milbury kommentoi ottelun aikana venäläispuolustaja Vjatseslav Voinovin syksyllä 2014 saamaa tuomiota vaimonsa pahoinpitelystä. Milbury kuvaili tapahtumaa ”valitettavaksi tapaukseksi” ja harmitteli, että tapaus ”jätti joukkueen ilman loistavaa puolustajaa.” Voinov edusti tuolloin NHL-seura Los Angeles Kingsiä.

Voinov sai vaimonsa pahoinpitelystä 90 päivän vankeustuomion. Vankeustuomion vuoksi NHL asetti hänet pelikieltoon. Venäläispuolustaja teki omat johtopäätöksensä tilanteesta ja lähti takaisin kotimaahansa. Myöhemmin samana vuonna Voinov liittyi Pietarin SKA:n joukkueeseen, jossa hän on pelannut siitä lähtien.

– Tämä tyyppi oli erityinen pelaaja. Hänen pelikieltonsa jätti tyhjän aukon Kings-puolustukseen, Milbury näki.

Vaikka Milburyn väitettä pelillisistä taidoista ja lähdön vaikutuksista Kings-puolustukseen tuskin kukaan kiistää, moni koki Milburyn vähätelleen venäläispuolustajan tekoja kaukalon ulkopuolella. Twitterissä kommentit nostivat laineita ja vaatimuksia tekoihin NBC-kanavan osalta.