KHL:n superherkku lähenee – Jokerien luotsi Jukka Jalonen antoi mielenkiintoisen vertauksen pudotuspeleistä

© Kuva: www.hawk.ru

Jokerien osalta KHL-kausi on siinä pisteessä, että joukkueella on runkosarjassa jäljellä kaksi peliä. Helsinkiläiset isännöivät tiistaina SKA Pietaria ja kuun alussa se vierailee Latviassa Dinamo Riikan vieraana.

Sen jälkeen Jokerit aloittaa pudotuspelirupeamansa. Ottelusarjat KHL:ssä pelataan totuttuun tapaan paras seitsemästä -järjestelmällä ja nyt päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi joukkueen nettisivuilla siitä, mitä kevään isot pelit vaativat.

– Nopea analyysi ja nollaus, koska seuraava peli saattaa olla edessä jo alle 20 tunnin päästä. Pitää pystyä reagoimaan nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Voi olla tosi vaikeita hetkiä, että ollaan selkä seinää vasten tai menee erittäin hyvin ja miten pystyy sen nollaamaan seuraavassa pelissä, Jalonen mietti seuran sivuilla ennakoiden jo kahden runkosarjapelin jälkeistä aikaa.

– Miten pelaajia peluutetaan, tehdäänkö kokoonpanoon vaihdoksia, ehkä taktisesti jotain… Kyllä se tietynlaista henkistä shakkia on valmennuksen osalta, päävalmentaja jatkoi antaen mielenkiintoisen vertauksen.

Jokerit lähtee pudotuspeleihin hyvistä asetelmista. Ennen tiistaita helsinkiläisjoukkue oli ainoa sadan pinnan joukkue yhdessä kivenkovien SKA Pietarin ja TsSKA Moskovan kanssa.