Käsittämätön nöyryytys NHL:ssä – voittoputki rysähti poikki karmivalla tavalla: ”Tuhon resepti”

© Kuva: Getty Images

Dallas Stars oli ennen viime yön ottelua yksi NHL:n kovakuntoisimmista joukkueista. Maalivahti Kari Lehtosen ja puolustaja Esa Lindellin edustama Stars oli voittanut viisi edellistä otteluaan.

Kukaan tuskin arvasi, mitä tuleman pitää, kun läntisessä konferensissa toiseksi viimeiseksi valahtanut, viidestä edellisestä ottelustaan neljä hävinnyt Vancouver Canucks saapui vierailulle Dallasiin.

Ottelun jälkeen valotaululla komeilivat ”tennislukemat” 6–0 – Canucksin hyväksi!

Canucks latoi jo avauserässä kolme maalia, ja 4–0 syntyi ylivoimalla ajassa 24.41. Tuolloin Starsin maalivahti Ben Bishop sai tarpeekseen, ja Lehtonen luisteli tilalle. Bishop torjui 16 kertaa ja päästi siis neljä maalia. Lehtonen pysäytti 19 laukausta ja päästi taakseen kaksi kutia. Kaikkiaan Canucks siis rummutti Starsin maalia peräti 41 laukauksen verran.

Starsin leirissä arveltiin, että juuri ennakkoasetelma, eli heidän oma voittoputkensa ja Canucksin heikko jakso, vaikutti lopputulokseen.

– Kovemmin töitä tehnyt joukkue voitti, Starsin kapteeni Jamie Benn kiteytti nhl.comilla.

– Suurin huoli olivat ylivoimahyökkäykset. Annoimme niitä ihan liikaa, ja se on tuhon resepti. Maksoimme siitä hintaa, ja nyt jokaisen pitää kiinnittää tähän asiaan huomiota, Starsin päävalmentaja Ken Hitchcock vaati.

– Tässä liigassa yhteenkään vastustajaan ei voi suhtautua yliolkaisesti, Ben Bishop puolestaan muistutti.

Stars on läntisessä konferenssissa seitsemäntenä. Canucks on jo toivottoman 16 pisteen päässä pudotuspelipaikasta.