Oulun Kärpät nujersi perjantain kierroksella Mikkelin Jukurit lukemin 5-2. Samalla se kasvatti pistepottinsa 114 pisteeseen.

Vaikka oululaisten riveistä puuttuu olympiakoneeseen hypänneet Miika Koivisto, Lasse Kukkonen ja Julius Junttila sekä päävalmentaja Mikko Manner, ei meno tunnu hyytyvän millään. Päinvastoin.

Kärppien vauhti on ollut vuoden vaihduttua hurja: 15 ottelua vuonna 2018 ovat tuoneet 38 sarjapistettä. Matkan varrelle on jäänyt vain seitsemän pistettä. Edellinen varsinaisen peliajan tappio on joulukuun lopulta.

Samalla ero toisena olevaan TPS:ään on venynyt jo 22 pisteeseen. Kun runkosarjaa on joukkueesta riippuen pelaamatta kymmenestä kahdeksan peliä, runkosarjan voittaja on jo käytännössä sinetöity.

Kärppät pitää hallussaan Liigan piste-ennätystä, joka on kaudelta 2013-14. Tuolloin oululaiset nappasivat peräti 131 sarjapistettä runkosarjan aikana.

Nykyisestä saldosta on tuohon lukemaan matkaa 17 pistettä. Otteluita Kärpillä on pelaamatta kahdeksan. Se tarvitsee siis 2,12 pistettä jäljellä olevista otteluista saavuttaakseen tämän rajapyykin.

Kärppien tämän vuoden pistekeskiarvo on hurjat 2,53. Tämän tahdin pitäminen riittäisi heittämällä siihen.