Jysäyttääkö Suomi jättipommin olympialaisissa? Yhdysvaltalaissivuston arviot povaavat mainiota turnausta!

ESPN nosti olympiaennakossa esille pelaajia eri maista, joita kannattaa seurata silmä kovana sekä pelaajia, jotka oli kategorioitu ”muistatko hänet” -otsikon alle.

Jokerien tehohyökkääjä Eeli Tolvanen ja HIFK:n pakkilupaus Miro Heiskanen olivat laitettu sivuston julkaisussa ”tulevaisuuden näkymät” -otsikon alle, KHL:ssä loistavat Mikko Koskinen ja Sami Lepistö puolestaan oli listattu aiemmin mainittuun kategoriaan.

ESPN:n kirjoitti mm., että vaikka Tolvasesta odotetaan olympialaisissa jo 18-vuotiaana tuloksentekijää, ei tämä ole yllätys. Onhan hän ollut Jokereissa läpi kauden valtavassa iskussa – eli Suomi ei nuoreen vastuunkantajaan ainakaan ennakko-odotuksissa ole kaatumassa, vaikka ruuti on KHL:ssä ollut kuivaa ja lisäksi alle 20-vuotiaiden MM-kisat menivät täysin pieleen.

Nuorta osastoa edustaa myös Heiskanen, joka on kisojen toiseksi nuorin pakki heti Ruotsin Rasmus Dahlinin jälkeen. HIFK-pakin valinta joukkueeseen ei ESPN:n mukaan ole yllätys katsomalla hänen otteita Liigassa – pinnoja on syntynyt lähes piste per peli -tahtiin. Eli vaikka pakistossa on nuorta verta, ei Suomen pitäisi olla pulassa tämänkään nimen noustessa pinnalle.

Konkariosaston pelaajista sivusto mainitsi Koskisen olevan vankka maalivahti Euroopassa. Lepistö sen sijaan on pelaaja, jolla on kansainvälistä kokemusta syvästi, lisäksi pakki on maailmanmestari.

Sivuston nostot kuulostavat suomalaisittain upealta: Onhan neljän pelaajan kastissa jokaiselta pelipaikalta sotureita – hyökkääjä, kaksi pakkia ja veskari.