Liigaseura JYP on kutsunut torstaina apuvoimia maan toiseksi korkeimmalta sarjatasolta Mestiksestä.

JYP kutsui Kalle Saramäen Savonlinnan SapKosta ja vapaana agenttina olleen Jussi Nättisen Jyväskylään. Saramäen laina on seuran tiedotteen mukaan muutaman päivän mittainen.

Saramäki ei ole uusi tuttavuus JYP-yleisölle, sillä häneltä löytyy kaksi liigaottelua kaudelta 2015-2016. Debyytti edustusjoukkueessa oli onnistunut, sillä hän teki maalin ensimmäisen vaihdon aikana. SapKon ja entinen JYP Akatemian pelaaja on pelannut Mestistä yhteensä 216 ottelua.

Nättinen palasi viikko sitten Saksasta, jossa hän purki pelaajasopimuksensa Starbulls Rosenheimin kanssa. Yli 300-ottelua Mestiksessä pelannut Nättinen debytoi Liigassa nyt 30-vuotiaana. Viimeksi hän pelasi Mestistä Kokkolan Hermeksessä, missä hän vietti kaksi kautta.

Uusien pelaajien hankkiminen on todennäköisesti keino lepuuttaa joukkueen tärkeitä pelaajia rajun otteluruuhkan keskellä. JYP pelaa tällä viikolla neljä liigaottelua, joista kaksi on vieraissa.

Lisäksi JYPin kuuluisi olla kauden parhaimmassa iskussa ensi tiistaina pelattavassa CHL-finaalissa, jossa vastustaja on kivenkova Växjö. Ruotsalaisvastus johtaa ylivoimaisesti Ruotsin pääsarjaa SHL:ää, joten väsymykselle ei ole JYP-pelaajilla sijaa.

JYPin tilannetta ei helpota fakta, että finaali tullaan pelaamaan Ruotsissa.